- 0 kr
En uppfriskande variant av den klassiska tiramisún där passionsfrukt och limoncello är huvudsmaker. Istället för klassisk mascarponefyllning använder vi den mångsidiga vita chokladkrämen som är mycket uppskattad på grund av sin mjuka sötma som balanseras med crème fraichens syrlighet. Lakritsen anas som en fin ton i bakgrunden. Ta receptet gånger 3 om du vill göra en tårta. En burk passionsfruktkolasås räcker till en tårta.
Ingredienser (4 portioner)
Vit chokladkräm
2 dl cremè fraiche
40 gram vit choklad
1 krm lakritspulver
smaka av med salt
1-2 msk limoncello (alternativt flädersaft eller citronsaft)
4 skivor sockerkaka - eller tiramisùkex (ladyfingers)
2 passionsfrukter
1 burk passionsfruktkolasås
ca ½ tsk rålakritsströssel
frystorkat passionsfruktpulver
Gör så här:
1. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikro. Rör först ut lite av cremè fraichen i chokladen, och vispa sedan ner all cremè fraiche. Smaka av med lakritspulver och salt.
2. Gröp ur passionsfrukterna.
3. Krossa rålakritsstång i mortel till ett strössel.
4. Dela sockerkakan i grova kuber. Stänk över lite limoncello.
5. Varva kräm, sockerkaka, passionsfrukt och rålakritsströssel i små likörglas eller liknande. Ringla passionsfruktkolasås mellan varje lager.
6. Pudra över lakrits och ev passionsfruktpulver vid servering.